Kam zbežati pred vročino?

Kam zbežati pred vročino oz. kje se ohladiti?Zunaj še vedno vlada “pasja vročina” in v takih dneh vsi iščemo rešitev, kje in kako se ohladiti.Spodaj smo zapisali nekaj predlogov.

Na Goriškem se najpogosteje hladijo ob rekah Soča, Nadiža in Idrijca.Soča nas osveži ob krajih Kanal, Most na soči, pri Solkanu ( močno deroča, ni primerna za otroke), pri Tolminu in sotočju Soče ter Tolminke.

V Nadiži se lahko osvežimo vse od zaselka Logje do Robiča, v vasici Bela je obisk najštevilčnejši, nekateri se osvežijo tudi pod Napoleonovim mostom.

Idrijco se splača obiskati v Bači pri Modreju in na sotočju Idrijce in Belce (nahaja se 7 km od odcepa z glavne ceste Ljubljana-Idrija, priljubljeno kopališče “Pri Lajštu”).

Na Gorenjskem so kopalna središča ob Bohinjskem jezeru, Blejskem jezeru, jezeru Jasna, jezeru Kreda, Zbiljskem jezeru ter Šobčevem bajerju. V večini imajo urejeno kopanje tudi v kampih.

Na Dolenjskem in v Beli krajini se osvežijo v Krki in Kolpi pri mestih Žužemberk, Prelesje ob jezu, Ùčakovci- Vinica (tudi kamp), Adlešiči, Pobrežje – Fučkovci in Dragoši – Griblje.

Osrednjeslovenska regija zahaja na kopališča Jezero pri Podpeči, Star maln pri Vrhniki, Iška ter Rakitna.

Pod notranjsko bi omenili popularno Bloško jezero.

Nekatera kopališča so urejena, čista in varna. Pri “divjih” moramo za varnost poskrbeti sami!

Preživite lep preostanek poletja ob hladni pijači, naravni senci in osvežilni vodi :).